Forsiden

Regjeringen inviterer til frokostseminar om kjønnsbalanse i norsk næringsliv

Næringsminister Jan Christian Vestre og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen inviterer 12. desember til åpent frokostseminar om bedre kjønnsbalanse i ledelsen i norske selskaper.

Nett-tv Frokostseminar om kjønnsbalanse i norsk næringsliv

Se sendingen her

Se sendingen her

– Knapt 20 prosent av styremedlemmer i private selskaper er kvinner. Syv av ti aksjeselskap har kun menn i styret. Det er ikke godt nok. Vi må sikre mer mangfold i næringslivet og bedre kjønnsbalanse i ledelsen, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

– Til tross for den generelle likestillingsutviklingen i Norge, er andelen kvinner i næringslivets topposisjoner på et for lavt nivå. Vi har god kunnskap om prosesser og mekanismer som bidrar til å opprettholde mannsdominansen på toppen av næringslivet. Det står ikke på kvinnene, de kan og vil. Men konkurransevilkårene mellom kjønnene er ulike. Derfor må vi ta grep, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Under frokostseminaret inviterer Vestre og Trettebergstuen til panelsamtale med NHO-president Svein Tore Holsether og leder i Grieg-gruppen Elisabeth Grieg. Se fullstendig program under.

Praktisk informasjon

Når: Mandag 12. desember fra klokken 08.00
Hvor: Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo

Program

08:00
Dørene åpner. Lett frokostservering.

08:30
Næringsministeren og kultur- og likestillingsministeren innleder om kjønnsbalanse og verdiskaping.

08:45
Panelsamtale: "Hvordan kan kjønnsbalanse i næringslivet øke verdiskapingen?"
Med næringsminister Jan Christian Vestre, kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, Svein Tore Holsether, president i NHO/CEO i Yara, og Elisabeth Grieg, styreleder i Grieg Maturitas

09:05
Åpen mikrofon

Påmelding

Hvordan vil du delta?