Presseinvitasjon

Røe Isaksen til USA

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker New York og Washington 21.-24. mai. Han skal blant annet diskutere amerikanske handelstiltak og norsk havpolitikk.

Torbjørn Røe Isaksen
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen Foto: Helge Sodvin

I Washington DC skal Røe Isaksen blant annet møte den amerikanske handelsministeren Wilbur Ross for å snakke om amerikanske handelstiltak på stål og aluminium.

- Jeg er bekymret for den utviklingen vi nå ser med varsler om handelstiltak både fra USA og Kina. Dette vil ha negative virkninger for verdensøkonomien og for internasjonalt samarbeid. Global økonomisk usikkerhet tjener ingen. For Norge er det viktig med en fri og åpen verdenshandel med felles kjøreregler, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Næringsministeren skal også orientere om Norges satsing på havet i den amerikanske kongressen.

- Regjeringen har løftet frem hav som en av våre viktigste satsinger, fordi havrelaterte næringene skaper jobber i hele Norge. Vi skal også i framtiden leve av og være best på hav. Den norske havkompetansen er en viktig eksportvare, sier Røe Isaksen.

I New York skal Isaksen blant annet åpne designutstillingen «Together – Nordic Design» og møte norske tech-gründere.

Presse som ønsker å dekke besøket bør ta kontakt med kommunikasjonssjef Trond (tvi@nfd.dep.no, mobil 992 18 330) så raskt som mulig for flere detaljer om programmet og praktisk informasjon.