Sølv til Norge i Bocuse d’Or

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d’Or arrangeres i Lyon annen hvert år. I år kom Norge med Filip August Bendi på sølv plass.

– Gratulerer. Dette er en bragd, og vi er fantastisk stolte og glade over din imponerende andre plass i Bocuse d´Or 2023. Kokkekunst på dette nivået er hardt arbeid over tid, sier landbruks- og matminister Sandra Borch. – Nå ser vi fram til EM i kokkekunst i Trondheim i 2024. Det skal bli en folkefest, sier Borch. 

Fra venstre: Filip August Bendi, Sandra Borch og Sven Erik Renaa.
Fra venstre: Filip August Bendi, Sandra Borch og Sven Erik Renaa. Foto: Landbruks- og matdepartementet

34 år gamle Filip August Bendi fra Sandnes ble kåret til årets kokk i 2021. Etter kvalifisering i fjor ble han klar for verdensfinalen i Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike.

Siden 1987 har Norge deltatt i Verdensfinalen i Bocuse d´Or 16 ganger med toppresultater. l 2024 er det Trondheim som får det ærefulle oppdraget med å være vert for den europeiske konkurransen i kokkekunst.