Statsminister Støre besøkte Kolbotn og Ås

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte fredag Rufus gjenbruksbutikk og Ås videregående skole i Nordre Follo kommune.

Avdelingsleder Nora Charlotte Isachsen og butikkmedarbeider Amalie Engen fortalte statministeren om Rufus gjenbruksbutikk.
Avdelingsleder Nora Charlotte Isachsen og butikkmedarbeider Amalie Engen fortalte statministeren om Rufus gjenbruksbutikk. Foto: Helene Megaard / Statsministerens kontor

Rufus gjenbruksbutikk, på kjøpesenteret Kolbotn Torg, kombinerer bærekraft og arbeidsinkludering. Butikken blir drevet av Nordre Follo kommune og NAV. De ansatte på Rufus rekrutteres blant unge uten tilknytning til arbeidslivet.

– Vi trenger virksomheter som satser på de unge som ikke har kommet seg inn i arbeidsmarkedet, og virksomheter som gjør det lettere å velge gjenbruk – her gjør de begge deler. Jeg vil berømme dem jeg har møtt her i dag: Daglig leder Nora, som gjennom Rufus-prosjektet gir unge mennesker en ny sjanse, og Amalie, som har hatt det vanskelig lenge, men som nå griper denne sjansen til å få arbeidserfaring og en egen inntekt, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Ås videregående skole er en av de største skolene i Viken og har over tid jobbet for å hindre frafall. Skolen har gode resultater i bestått og fullført både i yrkesfagene og i studieforberedende fag. I tillegg har skolen en stor avdeling for tilrettelagt opplæring.

– Regjeringen vil at flere skal velge yrkesfag, få læreplass og fullføre fagbrevet. For å nå dette målet må flere gjøre som her på Ås; satse på yrkesfag, entreprenørskap og tverrfaglig samarbeid. I dag har jeg møtt elever og sett presentasjoner som virkelig har imponert meg. Skolens resultater viser at det nytter, sier statsministeren.

Mathias som er elev på Tilrettelagt opplæing (TO) viste statsministeren et prosjekt som klassen hans arbeider med.
Mathias, som er elev på Tilrettelagt opplæing (TO), viste statsministeren et prosjekt som klassen hans arbeider med. Foto: Ine Margrethe Stangeland / Ås videregående skole