Statsminister Støre i møte med Nederlands kongepar

Statsminister Jonas Gahr Støre hadde en god samtale med Nederlands kongepar Hans Majestet Kong Willem-Alexander og Hennes Majestet Dronning Máxima i dag, der det nære og gode forholdet mellom Norge og Nederland var tema.

Nederlands kongepar Hans Majestet Kong Willem-Alexander og Hennes Majestet Dronning Máxima sammen med statsminister Jonas Gahr Støre i forsvarssjefens bolig på Akershus festning.
Nederlands kongepar Hans Majestet Kong Willem-Alexander og Hennes Majestet Dronning Máxima på besøk hos statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Marte Kopstad/Statsministerens kontor

Det nederlandske kongeparet er på statsbesøk i Norge fra 9. til 11. november. I Oslo har kongeparet blant annet deltatt på et arrangement om hvordan samfunnet kan hindre og håndtere hatefulle ytringer, mens det i Trondheim er bærekraftig havforvaltning og energiomstilling som står på programmet. Dette viser bredden i samarbeidet mellom Norge og Nederland.

- Det nære forholdet mellom Norge og Nederland er en nyttig påminnelse om hvor mye vi tjener på europeisk samarbeid. Med Norges tilknytning til EUs klimasatsning og Den grønne given legger vi til rette for et styrket samarbeid i årene som kommer. Det vil gagne både klimaet og norske arbeidsplasser, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

- Vi er også allierte gjennom Nato, og har et tett forsvarssamarbeid som bidrar både til nasjonal og alliert sikkerhet, sier Støre.

Nederlands utenriksminister Ben Knapen deltok også på møtet.