Statsminister Støre møtte Pelosi og McConnell i Kongressen

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Statsminister Jonas Gahr Støre møtte mandag kveld demokratenes leder i Representantenes Hus, Speaker Nancy Pelosi, og republikanernes minoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell.

Statsminister Jonas Gahr Støre møter demokratenes leder og speaker i Representantenes hus, Nancy Pelosi. De står i Kongressen i USA foran amerikanske flagg.
Statsminister Jonas Gahr Støre og demokratenes leder Nancy Pelosi i Kongressen. Foto: Anne Kristin Hjukse / Statsministerens kontor

– USAs lederskap, koordineringsevne og betydelige støtte til Ukraina siden den russiske invasjonen startet, har vært svært viktig og bidratt til å bevare det samholdet vi har blant allierte. Jeg takket Speaker Pelosi og minoritetsleder McConnell for deres viktige støtte, ikke minst gjennom bevilgningene fra Kongressen. Jeg benyttet også anledningen til å fortelle om betydelige norske bidrag og forsikre dem om at Norge vil fortsette vår støtte så lenge det er behov, sier Jonas Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre møter republikanernes minoritetsleder Mitch McConnell i Kongressen i USA. De er i ferd med å ta hverandre i hendene på bildet.
Senatets republikanske minoritetsleder Mitch McConnell og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Office of the Republican Leader Senator Mitch McConnell

Den amerikanske kongressen har akkurat vedtatt en stor ny lovpakke, Inflation Reduction Act, som inneholder en rekke viktige klimatiltak og støtteordninger for grønn omstilling.

– Norge og USA har felles ambisjoner innen klima, fornybar energi og grønn omstilling. Vi er naturlige partnere og vi har i dag snakket om hvordan norsk næringsliv kan levere teknologi og løsninger som bidrar til den globale energiomstillingen og dermed til å nå klimamålene, sier statsministeren.