Statsministeren besøkte ansatte på Sleipner-plattformen

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte lørdag Sleipner-plattformen for å møte ansatte etter skadene på rørledningene Nord Stream I og II.

Statsminister Jonas Gahr Støre på  Sleipner A-plattformer
Statsminister Jonas Gahr Støre på Sleipner A-plattformen lørdag 1. oktober. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

- De antatte angrepene i Østersjøen er alvorlige. Jeg forstår at ansatte på norsk sokkel blir urolige for hvilke konsekvenser det kan ha, og om noe lignende kan skje med norske olje- og gassinstallasjoner og alle som jobber her. Jeg ønsket derfor å snakke med ansatte her på Sleipner for å høre hvordan de opplever situasjonen, for å vise støtte og fortelle dem at vi, norske myndigheter og selskapene har stor oppmerksomhet om sikker drift. Sikkerheten på norsk sokkel er høy, sier Jonas Gahr Støre.

Statsministeren deltok med innlegg på allmøte, spiste lunsj med de ansatte og fikk omvisning på plattformen.

- Krigen i Ukraina har skapt en helt ny sikkerhetspolitisk situasjon. Selv om vi ikke har indikasjoner på at det er noen direkte trusler rettet mot Norge spesielt, har regjeringen skjerpet beredskapen etter at krigen brøt ut. Både på militær og sivil side med en lang rekke tiltak. Sikkerheten på norsk sokkel er også styrket. Vi har hatt høy oppmerksomhet om sikkerhet knyttet til installasjonene gjennom mange tiår, men den har blitt forsterket de siste årene, månedene og nå også de siste dagene.