Forsiden

Statsministeren besøkte Østfold

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Sarpsborg, Fredrikstad og Halden tidligere denne uken. På programmet sto både bedriftsbesøk og møte med flotte ungdommer.

Mange ville ta selfie da statsministeren møtte ungdomsrådet i Halden denne uken.
Mange ville ta selfie da statsministeren møtte ungdomsrådet i Halden denne uken. Foto: Helene Megaard / Statsministerens kontor

I Sarpsborg møtte statsministeren ledelse og ansatte på Borregaard.

– Borregaard er verdensledende på bioraffineri og langt fremme på grønn omstilling. I tillegg er de en viktig arbeidsplass for mange i Østfoldområdet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Deretter gikk turen til Fredrikstad hvor statsministeren spiste lunsj med Introungdommene, et Nav-tiltak for unge flyktninger som har få voksenpersoner å spille på. Lunsjen besto av meza, som er arabisk fingermat.

– Introungdommene og Rebellhuset i Fredrikstad er en betydningsfull møteplass som gir ungdom med flyktningebakgrunn verktøy til å mestre skolegang og komme seg inn i arbeidslivet, sier statsministeren. – Og maten var veldig god, legger han til.

I Halden hadde ungdomsrådet tatt plass i Halden rådhus, da statsministeren kom på besøk. Ungdomsrådet har representanter fra alle ungdomsskolene, Halden videregående skole og ungdomsklubben i byen. Statsministeren og ungdommene snakket om hva som engasjerer unge i dag.

– Politikk handler om hva slags samfunn vi vil ha i fremtiden. Ungdomsråd fantes ikke da jeg var på deres alder, men om det hadde gjort det, ville jeg sikkert vært medlem, sa Støre til ungdomsrådet.

Det ble også tid til et møte med russen på Halden videregående skole. Avgangselevene i Halden vil unngå en russetid der noen blir holdt utenfor.

– Jeg fikk et tips om at russen på Halden videregående skole har gjort så mye fint for å skape en inkluderende russetid, at jeg ville ta turen selv for å høre mer om det. Jeg heier veldig på dette engasjementet, og håper flere ser til russen i Halden for å lage en russetid der alle er med, sier statsministeren.