Statsministeren signerte kondolanseprotokollen for dronning Elizabeth II

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Statsminister Jonas Gahr Støre signerte fredag ettermiddag kondolanseprotokollen for dronning Elizabeth II, på vegne av regjeringen. Signeringen fant sted på den britiske ambassadørens residens på Frogner i Oslo.

Statsminister Jonas Gahr Støre signerte på vegne av regjeringen kondolanseprotokollen for dronning Elizabeth II.
Statsminister Jonas Gahr Støre signerte på vegne av regjeringen kondolanseprotokollen for dronning Elizabeth II. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

På vegne av regjeringen skrev statsminister Jonas Gahr Støre at han ønsket å ære dronningen for hennes livslange lojale og dedikerte tjeneste og for den viktige rollen hun spilte for Storbritannia og Samveldet. I urolige tider representerte hun lederskap og stabilitet, skrev statsministeren.

Dronningen var også viktig for forholdet mellom Storbritannia og Norge og for de to kongefamiliene på hver sin side av Nordsjøen, fortsatte Støre.

Dronning Elizabeth II viste dedikasjon og nestekjærlighet for millioner av mennesker over hele verden i de syv tiårene hun regjerte. Vi vil huske henne med respekt og takknemlighet, avsluttet statsminister Støre.

På vegne av regjeringen skrev statsminister Jonas Gahr Støre blant annet at han ønsket å ære dronningen for hennes livslange lojale og dedikerte tjeneste og for den viktige rollen hun spilte for Storbritannia og Samveldet.
Statsministeren skrev blant annet at han ønsket å ære dronningen for hennes livslange lojale og dedikerte tjeneste og for den viktige rollen hun spilte for Storbritannia og Samveldet. Foto: Helene Megaard / Statsministerens kontor