Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsminister Solberg til India

Statsminister Erna Solberg reiser på offisielt besøk til India 7-8. januar. Tema for besøket er næringslivssamarbeid, norsk-indisk samarbeid om hav, fremme av de globale bærekraftsmålene og likestilling.

En omfattende norsk næringslivsdelegasjon ledsager statsministeren under besøket. I tillegg til næringslivssamarbeid, så er norsk-indisk samarbeid om hav, fremme av de globale bærekraftsmålene og likestilling tema for besøket. Solberg er invitert som hovedtaler ved den utenrikspolitiske konferansen Raisina-dialogen i New Delhi.

Det er over ti år siden sist en norsk statsminister besøkte India. Solbergs besøk til New Delhi 7. - 8. januar sammenfaller med lanseringen av regjeringens nye Indiastrategi. Statsministeren vil ha politiske samtaler med den indiske statsministeren Narendra Modi samt møte Indias president Ram Nath Kovind.

Det arrangeres samtidig en norsk-indisk havkonferanse. India forbereder seg på å utvikle den blå økonomien i det indiske hav og Bengalbukta. Det byr på store muligheter for norsk næringsliv innenfor flere viktige sektorer som shipping, fiskeri og oppdrett, i tillegg til fornybar energi og marin bioteknologi.

Likestilling og jenters rett til utdanning er tema for et besøk til en skole og møte med en jenteskoleklubb. Feltbesøket vil gi statsministeren anledning til å høre om temaene direkte fra indiske barn, ungdom, lærere og lokalsamfunn.

Statsministeren vil også åpne det nye ambassadebygget i New Delhi.

Pressekontakt for besøket er kommunikasjonssjef Trude Måseide, tlf. 95726510, e-post tm@smk.dep.no.

Til toppen