Presseinvitasjon:
Statssekretær Westberg til Stavanger
Nyhet | Dato: 01.02.2023 | Landbruks- og matdepartementet
Wenche Westberg, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet er torsdag 2. februar i Stavanger hvor hun deltar på Fagdag for norsk mat og finalen i Det Norske Måltid.
- Se program for Fagdag norsk mat 2023 - Stiftelsen Norsk Mat
I samarbeid med Det Norske Måltid inviterer Stiftelsen Norsk Mat til Fagdag norsk mat. Her skal Westberg innlede på konferansen og dele ut Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Det er en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljø. Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag.

Etter en åpen nominasjonsprosess har styret og fagjuryen valgt ut fire finalister blant de 25 nominerte. Årets kandidater er:
- Heidi Bjerkan, Restaurant Credo og Jossa i Trondheim
- Jimmy Øien, Restaurant Rest i Oslo
- Halvar Ellingsen, Kvitnes Gård i Vesterålen
- Johnny Trasti og Trine Lyrek (nominert sammen), Trasti & Trine i Alta
- Les mer om finalistene til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris - Nå kan du stemme fram din favoritt til Ingrid Espelids Hovigs matkulturpris! | Stiftelsen Norsk Mat (ntb.no)
Om kvelden andre 2. februar deltar statssekretær Wenche Westberg i finalen i Det Norske Måltid.
Det Norske Måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger.
Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.
- Les mer om programmet for Det Norske Måltid Bli med på finalefest og fagdag når Det Norske Måltid feirer 15 år (detnorskemaltid.no)
Norsk mat og drikke skal hylles på Clarion Hotel Air, Sola, torsdag 2. februar 2023:
kl 11:30-15:30 | Stiftelsen Norsk Mat arrangerer Fagdag norsk mat |
kl 18:00-23:00 |
Jubileumsfinalen i Det Norske Måltid |