Styret i IEA besluttet å frigjøre oljelagre som følge av situasjonen i Ukraina

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) deltok i ettermiddag på et ekstraordinært ministermøte i Det internasjonale energibyrået (IEA). Møtet var innkalt for å drøfte situasjonen i oljemarkedet som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

— Det var en unison og sterk fordømmelse av Russlands invasjon av Ukraina fra alle medlemslandene. På møtet sa jeg at Norge ser svært alvorlig på situasjonen og slutter opp om de sanksjoner og tiltak som EU nå innfører mot Russland, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen.

På møtet ble IEA-landene enige om en tiltaksplan med mål om å frigjøre 60 millioner fat olje fra beredskapslagre i medlemslandene.

— Europa og verden har et stort behov for olje og gass. Det viktigste bidraget Norge kan gi i den vanskelige og usikre situasjonen verden nå står i er å opprettholde en stabil olje- og gasseksport fremover, sier Mjøs Persen.

Eventuelle andre norske bidrag vil bli vurdert i samråd med IEA-sekretariatet, som har fått i oppgave å operasjonalisere tiltaksplanen.