Toralv Maurstad hedres med begravelse på statens bekostning

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Toralv Maurstad hedres med begravelse på statens bekostning. Maurstad var skuespiller, regissør og teatersjef og sentral i norsk teater.

– Toralv Maurstad skriver seg inn i historien som en legende i norsk teater- og kulturliv. Gjennom tiår beriket han norsk kulturliv med sin kreative kraft og unike utstråling på scenen og foran kamera. Det er med takknemlighet vi vil huske ham og alle opplevelsene han ga oss, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Portrett av Toralv Maurstad
Foto: Heiko Junge / NTB

Begravelse på statens bekostning er en utmerkelse som tildeles av regjeringen. Maurstads etterlatte har takket ja til dette. Om lag 100 personer har blitt begravet på statens bekostning siden ordningen ble innført i 1881.

– Toralv Maurstads scenekunst og karisma var enestående. Han traff et bredt publikum og var en person som mange nordmenn følte de kjente. Han vil bli husket som en ruvende scenekunstner, en betydningsfull teatersjef og en av de største kulturpersonlighetene i vår tid, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.