Trøndersk matfestival:
Trondheim - smakenes hovedstad
Nyhet | Dato: 31.07.2025 | Landbruks- og matdepartementet
Fra 31. jul til 2. august forvandles Trondheim til smakenes hovedstad når Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen arrangeres for 20. gang. Festivalen ble åpnet av landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen i Ravnkloa i dag.
Jubileet markeres med et bredt program og flere nye konsepter. 200 utstillere er på plass fra 14 ulike regioner for å vise deg det beste de har av lokal mat og drikke. Trøndersk Matfestival er et sammensatt arrangement, hvor det også er mulig å delta på kurs, matseminar, barneaktiviteter, Chef's Dinner og mobil kokkelering.
- Se festivalprogrammet for 2025 Program 2025 - Matriket Midt
Trøndersk Matfestival kårer hvert år "Årets Produkt" innenfor 9 ulike kategorier. Landbruks- og matminister Sandtrøen deltok under prisutdelingen da vinnerne av Årets Produkt 2025 ble kunngjort på onsdag. Over 110 produkter har deltatt i konkurransen om den gjeve tittelen Årets Produkt.
Vinnere av Årets produkt i 2025 er:
Sjømat:
Garnvik AS med produktet: Garnvik Røkt Ørret
Vinner Bakst:
Stokkøy Bakeri AS med produktet: Quiche m/løk og ost
Vinner Søtsak:
Fru Nelik AS med produktet: Rabis
Vinner Årets nyhet:
Rørvik Fiskemat AS med produktet: Helrøkt Røye fra Blåfjell
Vinner Meieri:
Hitra gårdsmat med produktet: Grusomme blå
Vinner Kjøtt:
Stensaas Reinsdyrslakteri med produktet: Reinsdyr Culotte
Vinner Åpen kategori:
Garnvik AS med produktet: Garnvik tørrmodnet røkt laks
Vinner Alkoholfri drikke:
Inderøy Mosteri med produktet: Discovery Eplemost
Vinner Alkoholholdig drikke:
Monkey Brew med produktet: Kepler Bayer
Vinner Matgave:
Jentene på Tunet med produktet: Selburose
Vinner Økologisk:
Hitra gårdsmat med produktet: Kongeost