Utenriksdepartementet oppfordrer fortsatt norske borgere til å forlate Libanon

Sikkerhetssituasjonen i Libanon er nå svært uforutsigbar, og kan forverres på kort varsel.

I Sør-Libanon og Nord-Israel har titusener av israelere og libanesere måttet forlate hjemmene sine på grunn av situasjonen.  Det foregår daglige beskytninger med artilleri, raketter og droner over grensen, og det er fare for at situasjonen kan utvikle seg til større kamphandlinger. En slik eskalering kan skje svært raskt.  

Utenriksdepartementet lager reiseråd når vi mener at norske borgere ikke bør dra til et land eller et område.  

Siden oktober i fjor har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser til Libanon, og oppfordret norske borgere til å forlate landet. Denne oppfordringen gjelder fortsatt.  

26. juni sendte Utenriksdepartementet e-post og SMS til norske borgere som har registrert seg i Libanon, minnet om UDs reiseråd for Libanon, og oppfordret til å forlate landet.  

Utenriksdepartementet har flere nivåer med reiseråd. Reiserådet for Libanon er på høyeste nivå. Dette reiserådet er et tydelig signal om hvordan vi vurderer sikkerhetssituasjonen i Libanon. 

De som likevel velger å reise til Libanon eller å bli værende i landet, bærer et stort eget ansvar. Dersom flyplassen i Beirut stenger vil det bli svært krevende å forlate Libanon. I en slik situasjon vil Utenriksdepartementet ha svært få muligheter til å gi norske borgere konsulær bistand.   

Mange reiseforsikringsselskaper gir i utgangspunktet ikke reiseforsikring til reisende som drar til land med reiseråd. Dersom du reiser til utlandet uten reiseforsikring, og du havner i en vanskelig situasjon, kan du pådra deg store private kostnader. 

UD fraråder også alle reiser til Israel som ikke er strengt nødvendige.