Utsatt feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

HKH prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år fredag 21. januar 2022. Ettersom prinsessen er tronarving, er hennes myndighetsdag en merkedag i norsk historie. Den offisielle feiringen av dagen må dessverre utsettes på grunn av koronasituasjonen.

Regjeringens planlagte gave til prinsessen var en festmiddag på Oslos nye bibliotek Deichman Bjørvika torsdag 20. januar, med musikk og andre kulturinnslag. Det var planlagt bred deltakelse fra hele landet, særlig av unge mennesker.

– Myndighetsdagen er en stor begivenhet i alle unge menneskers liv. Det gjelder ikke minst for en tronarving som skal representere Norge og det norske folk. Jeg hadde sett frem til å feire prinsesse Ingrid Alexandra på myndighetsdagen, men smittesituasjonen gjør det dessverre ikke mulig nå. Jeg håper likevel hun får en fin feiring med sine nærmeste, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Den offisielle feiringen av dagen, inkludert gallamiddagen på Slottet som skulle vært 21. januar, blir utsatt til smittesituasjonen gjør det forsvarlig med store arrangementer.