Programkategori 05.20 Sivil beredskap (kap. 398)

Kap. 398 Informasjonsberedskap - norsk rikskringkasting

Hovedutfordringer

I de senere år har ny teknologi som internett og satellittbaserte tjenester i sterk grad gjort seg gjeldende i forbindelse med formidling av informasjon. Bortfall av disse tjenestene vil derfor kunne få store konsekvenser i en beredskapssituasjon. Som følge av dette er det lagt vekt på å opprettholde alternative beredskapsløsninger for innsamling og utsendelse av informasjon, gjennom bruk av bakkebaserte løsninger og faste linjer. For å redusere sårbarheten legges det også vekt på at NRKs distriktskontor skal være i stand til å kunne opptre som selvstendige enheter i en krisesituasjon. Videre er det lagt vekt på å for- håndslagre utstyr dels som følge av at reservedeler vil kunne være vanskelig å framskaffe i en krisesituasjon og dels som følge av at enkelte av forsyningslinjene vil kunne være sår- bare.

På bakgrunn av dette vil løpende vedlikehold av beredskapsanleggene i fylkesmennenes krigskvarter, samt oppdatering av programteknisk utstyr og kommunikasjonsutstyr m.m. også være prioriterte oppgaver i 2000.

Budsjettforslag 2000

       

(i 1 000 kr)

Post

Betegnelse

Regnskap
1998

Vedtatt
budsjett 1999

Forslag 2000

70

Informasjonsberedskap

2500

2590

2540

 

Sum kap. 0398

2500

2590

2540

Bevilgningen under kap. 398 gjelder delprogrammet Radio og TV i den samlede oppstillingen over bevilgningene til sivilt beredskap, jf. vedlegg til Justisdepartementets budsjettproposisjon. Bevilgningen foreslås videreført på samme nivå som i 1999. Bevilgningen skal bl.a. dekke utgifter til fornyelse og løpende vedlikehold av beredskaps- anlegg i fylkene, samt løpende utskifting og oppdatering av programteknisk utstyr og kommunikasjonsutstyr m.m.

Mål for 2000

Det overordnede målet for NRKs beredskapsplanlegging er å sikre at viktig informasjon når folk både under kriser, katastrofer og store ulykker i fredstid, under beredskap og i krig.

Resultatrapport for 1998

Midlene har i 1998 vært benyttet til følgende tiltak:

Oppdatering av beredskapsanlegg

I 1998 ble det foretatt vedlikehold, utbedring og oppgradering av åtte beredskapsanlegg.

Øvelser

NRK deltok på 23 øvelser sammen med andre deler av totalforsvaret.

Kjøp av transportabelt utstyr

Det er foretatt en styrking av komunikasjonssystemene gjennom innkjøp av transportabelt utstyr. Det er videre blitt foretatt løpende vedlikehold av diverse tekniske kjøretøy.

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen