3 EØS-komitéens beslutning

3 EØS-komitéens beslutning

Som ledd i det gjensidige samarbeidet i EØS besluttet EØS-komitéen den 30. april 1997 å innlemme Rådsdirektiv 96/61/EF av 24. september 1996 om integrert forebygging og begrensning av forurensning (EØS-komitéens beslutning 27/97, jf vedlegg 1).

EØS-komitéens beslutning inneholder en innledning og 5 artikler. I innledningen henvises det til EØS-avtalen, med spesiell henvisning til artikkel 98 som gir mulighet til å endre vedleggene til avtalen gjennom beslutning i EØS-komitéen.

I beslutningens artikkel 1 blir det slått fast at Rådsdirektiv 96/61/EF skal innlemmes som punkt 2 bokstav g) i vedlegg XX til EØS-avtalen.

Artikkel 2 slår fast at teksten under punkt 16, Rådsdirektiv 84/360/EØF, skal strykes med virkning fra 30. oktober 2007.

Artikkel 3 slår fast at direktivene skal gjelde på norsk og islandsk på lik linje med andre språk i Fellesskapets medlemsland.

Artikkel 4 slår fast at beslutningen skal gjelde fra 1. mai 1997 forutsatt at alle parter har meldt fra at interne godkjenningsprosedyrer er fullførte. For Norge medfører dette at beslutningen først vil tre i kraft etter at Stortingets samtykke er innhentet etter § 26 andre ledd i Grunnloven, da gjennomføring i norsk rett krever lovendring. I denne forbindelse vil det bli utarbeidet en egen Odelstingsproposisjon.

Artikkel 5 slår fast at EØS-komitéens beslutning skal kunngjøres i EF-tidendes EØS-avdeling.