Krav til PDF-filer som lastes opp

Ved innsending av høringssvar bør svaret skrives rett inn i tekstfeltet. Det gjør det lettere for saksbehandlere og andre som vil lese og kopiere tekst fra svaret. Kanskje litt ekstra tid for deg, men mye tid spart for alle andre!

Hvis høringssvar skal sendes inn i PDF-format, må PDF-dokumentet være utformet etter retningslinjene i Referansekatalog for IT-standarder i offentlig sektor.

Ta utgangspunkt i tekstbehandler-filen og lag en PDF-fil som innfrir tilgjengelighetskravene. Overskrifter og andre strukturelle elementer må være kodet med stiler, og du må sikre at innstillingene for Acrobat er slik at det gis et godt resultat. Vi vet at mange brukere som produserer PDF-filer fra Mac har problemer med dette; søk råd eller bruk en PC hvis du har problemer.

Du må for all del ikke skrive ut dokumentet, signere og skanne til PDF, en slik dokument-avbildning er umulig å bruke videre, og kan ikke leses av skjermlesere.