Historisk arkiv

Første høring i WTO om laksesaken mellom Norge og EU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den første høringen i WTO-panelsaken Norge har anlagt om EUs anti-dumpingtiltak mot norsk laks ble gjennomført 12. og 13. desember i Genève. I det norske innlegget kritiseres EUs anti-dumpingundersøkelse og de anti-dumpingtiltakene som er innført fra EUs side. Norges syn er at EUs tiltak bryter med WTOs regelverk på flere områder.

- Det er fortsatt for tidlig å trekke konklusjoner om resultatet i prosessen, men vi har levert et grundig og gjennomarbeidet innlegg til panelet. Ingenting i høringen har svekket oss i troen på at vi har en god sak mot EU, sier Norges delegasjonsleder, Helge Seland.

Høringen er den første som er avholdt i WTO-tvisteløsningssaken mellom Norge og EU. Norge og EU skal levere sine neste skriftlige innlegg 15. januar. Partene skal samtidig legge fram skriftlige svar på spørsmål fra panelet. Andre høring i saken skal holdes i februar 2007. Panelet skal etter planen komme med sin avgjørelse i mai 2007. Dersom en av partene velger å anke saken inn for WTOs ankeorgan, vil endelig avgjørelse først foreligge høsten 2007.