– En milepæl, en ferdigstillelse og et startskudd!

Kjære alle sammen,

Gratulerer med dagen! Og hjertelig velkommen til et tidsskille. En milepæl, en ferdigstillelse og ikke minst et startskudd.

Her er vi samlet. I det største byggeprosjektet på Haukeland siden sentralblokka stod ferdig for førti år siden. I den nest største barne- og ungdomsklinikken i Norge.

I et viktig sted for behandling, oppfølging og helse- og omsorgstjenester i verdensklasse. Det fortjener en applaus. 

Hvis et barn som kommer til verden trenger medisinsk behandling, finner man alt her.

I Glasblokkene (helse-bergen.no) har man samlet tilbudet, og med det laget en infrastruktur for å ta vare på de aller ferskeste menneskene på jorda. Og for mange av de mest sårbare blant oss.

Blant titusenvis av kvadratmeter samles all virksomhet knyttet til barn og unge, kvinner og fødende – og det er bra for både dem som kommer hit, og for de fantastiske fagfolka som jobber her.

Mye av det som vil skje her er faktisk nybrottsarbeid i Norden, og det viser både evne og vilje til å tenke stort, tenke nytt og tenke framtid.

Jeg har fått med meg det som kanskje har blitt et slags mantra for Glasblokkene, nemlig at her er det: «eksperten som skal komme til barnet, ikke omvendt».

Og programleder ved prosjektet, Helge Bermann, har blant annet uttalt at de nye byggene legger opp til at man må utvikle og endre måtene man jobber på. Det mener jeg er riktig holdning.

Fordi dette er en gledens dag. Et strålende bygg som på mange måter eksemplifiserer hvordan vi må tenke framover. Samle kompetanse, øke samhandling og styrke samarbeid.

Til det beste for fagfolk, pasienter og pårørende.

Her på Glasblokkene er det barn og ungdom som spiller hovedrollen. Her kommer eksperten til barnet.

Og her samles all virksomhet knyttet til barn og unge, fødende og kvinner på samme sted. Det er samhandling, samspill og samlet sett et strålende startpunkt.

Kjære alle sammen,

Jeg gleder meg til å følge med på alt som skjer her framover.

Gratulerer med dagen, takk for oppmerksomheten.