– Nå sikrer vi frivilligsentralene

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

– Solberg-regjeringa skapte stor usikkerhet blant alle som er glad i frivilligsentralene da de fjernet det øremerkede tilskuddet til frivilligsentralene. Nå har vi ordnet opp i dette og fått på plass en forutsigbar tilskuddsordning som sikrer øremerket finansiering til frivilligsentraler over hele landet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

I den nye tilskuddsordningen sikrer regjeringen samme tilskudd til alle frivilligsentraler, uavhengig av hvor i landet de ligger. Regjeringen fastslår også i forskriften at det i hovedregelen minst skal være en ansatt i frivilligsentralen som skal ha en 100 prosent stilling. 

I 2022 ble det fordelt 213 millioner kroner til 483 frivilligsentraler. Tilskuddet vil fordeles etter den nye forskriften fra og med 2023. Det vil være kommunen som søker på vegne av frivilligsentralene i sin kommune.

– Frivilligsentralene er viktige møteplasser for folk og mellom den lokale frivilligheten og kommunen. Vi vil gi frivilligsentralene rom for å finne gode løsninger på lokale utfordringer og gjennom dette nye rammeverket bidrar vi til det, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Les mer om frivilligsentraler og den nye forskriften: