Bronse til Norge i Bocuse d’Or Europe 2024

Håvard Werkland fikk pallpass i Trondheim i dag med en velfortjent bronsemedalje i Bocuse d'Or Europe som er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for VM i Lyon i 2025.

– Gratulerer med en imponerende bronseplass i Bocuse d´Or Europe. Kokkekunst på så høyt nivå krever hardt arbeid over tid, og det er ekstra gøy at Håvard tar bronseplassen på hjemmebane. En stor takk til arrangørene som har gjort dette til en folkefest, og bidratt til at Trondheim har vist seg som en helt unik arena der både kokker og lokale råvareprodusenter har fått vist seg frem for hele verden i disse dagene, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad. 

Håvard Werkland, fra Speilsalen på Hotel Brittania i Trondheim, var Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe. Werkland har valgt sølvvinner fra Bocuse d’Or i 2017, Christopher W. Davidsen, som coach, og Grunde Gillund fra Speilsalen som sin commis. Laget har levert en tallerkenservering med reinkjøtt og Lysholm Linie aquavit som obligatoriske ingredienser, og en fatoppgave med skrei, kamskjell og tørrfisk som obligatoriske råvarer.

Bronsevinnerne.
Bronse til Håvard Werkland, Christopher W. Davidsen og Grunde Gillund i i Bocuse`d’Or Europe 2024. Foto: Kopilot AS

Om Bocuse d’Or Europe

Bocuse d'Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d'Or i Lyon i 2025, og beskrives som verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Det er 15 år siden sist Europafinalen i Bocuse d’Or var i Norge, da i Stavanger i 2008. De ti beste lagene fra konkurransen i Trondheim Spektrum  går videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2025.