Bondens Marked 20 år

Bondens marked ble etablert i 2003 og feirer i år sitt 20-årsjubileum. Bondens marked selger lokalmat og drikke over hele landet, og har som mål at maten skal være så kortreist som mulig.

– Jeg er opptatt av at folk skal spise norsk lokalmat og at det skal være lett tilgjengelig for forbrukerne, da er Bondens marked viktig. Bondens marked har gitt dyktige bønder en arena for å selge sine kvalitetsprodukter, og de har vært en sentral pådriver for å utvikle lokalmatproduksjon i Norge, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad.

Landbruks- og matministeren holder innlegg under 20 års markeringen for Bondens marked.
Landbruks- og matministeren holder innlegg under 20 års markeringen for Bondens marked. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Matproduksjon i alle deler av landet er avgjørende for nasjonal matforsyning og beredskap, i tillegg til verdiskaping og sysselsetting. Bondens marked er en arena hvor produsent og forbruker møter hverandre direkte, noe som kan skape større forståelse for betydningen av en bærekraftig matproduksjon og betydningen av lokal og desentralisert matproduksjon. Utvikling av lokalmat og småskala matproduksjon gir også muligheter for økte inntekter til matprodusenter og bønder basert på gårdens ressurser og utviklingen av lokalsamfunn.