CCUS-konferanse i Oslo 27. – 28. oktober

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Norge er vertskap for EUs årlige CCUS-konferanse «CCUS Forum» som finner sted i Oslo 27. – 28. oktober. EUs kommissær for energi Kadri Simson kommer til Oslo for å åpne konferansen sammen med olje- og energiminister Terje Aasland.

Nett-tv CCUS-konferanse Dag 2

Se sendingen her

Se sendingen her

Formålet med konferansen er å samle næringsliv, politikk, akademia og sivilsamfunn for å diskutere problemstillinger knyttet til karbonfangst, -utnyttelse og -lagring (CCUS) mot 2050.

Olje- og energidepartementet arrangerer konferansen i samarbeid med Europakommisjonen. Den vil bestå av innlegg, dialogmøter og panelsamtaler.

Olje- og energiminister Terje Aasland vil åpne konferansen sammen med EUs kommissær for energi, Kadri Simson, torsdag 27. oktober kl. 09:30. 

Les mer om programmet til Kadri Simson i Norge her.

Arrangementet er åpent for påmelding, og vil også strømmes direkte på denne siden. På grunn av begrenset kapasitet vil fysisk deltakelse begrenses til to personer per organisasjon, mens digital deltakelse er åpent for alle.

Tid: 27. – 28. oktober.

Sted: Vika kino, Ruseløkkveien 14, Oslo.

Påmeldingsfrist: 24. oktober.

Les mer om program og påmelding her: Carbon Capture, Utilisation and Storage Forum | European Commission (europa.eu)

Bilder fra konferansen vil legges ut på Olje- og energidepartementets Flickr-konto.

Kontaktperson: kommunikasjonsrådgiver Margrete Løbben Hanssen, e-post: mlh@oed.dep.no / tlf-nr: 92 85 78 91.

Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendingen på sine nettsider finner embed-kode ved å trykke «Del video»-knappen i videospilleren på siden.

Opptak fra konferansen: