Presseinvitasjon:

Fiskeri- og havministeren til London

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Mandag 27. og tirsdag 28. februar besøker fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran London. Der skal han blant annet møte sin britiske kollega Mark Spencer og delta på den årlige Norway-UK Seafood Summit.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran foran den norske ambassaden London
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran er i London 27. og 28. februar Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

– Storbritannia er et viktig marked for sjømatnæringa. Norsk sjømat ble eksportert for 7,7 milliarder kroner til Storbritannia i fjor. Det er en kraftig verdiøkning fra 2021 og viser at norske aktører har vært gode til å tilpasse seg tiden etter koronapandemien og virkningene av krigen i Ukraina, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Skjæran vil under Norway-UK Seafood Summit mandag møte sin britiske kollega Mark Spencer. Formålet med møtet er å diskutere og styrke det norske og britiske samarbeidet rundt sjømat og havforvaltning.

– Norway-UK Seafood Summit er en stor og betydningsfull møteplass for å styrke sjømathandelen mellom våre to land. Vi har en lang historie med sterke handelsforbindelser til Storbritannia, og jeg er glad for at vi møtes jevnlig for å finne felles løsninger både for forvaltningen av fiskebestandene og for handelen med sjømat, sier Skjæran.

Kåring av Storbritannias beste Fish and Chips

Hvert år spiser briter mer enn 382 millioner fish and chips-måltider, og retten er blant Storbritannias hurtigmatfavoritter. I 35 år har «The National Fish and Chip Awards» hyllet den britiske tradisjonen med utmerkelser i en rekke kategorier. Under besøket i London vil fiskeri- og havministeren holde en åpningstale for arrangementet.  

– En stor andel av fish and chips-måltidene i Storbritannia blir laget med norsk fisk. Vi er veldig stolt av at norsk fisk av høy kvalitet blir brukt i britenes favorittrett, og jeg gleder meg veldig til å ta del i denne årlige begivenheten, sier fiskeri- og havministeren.

Fullt program

Mandag 27. februar

12:00
Åpning av Norway-UK Seafood Summit med Storbritannias Minister of State for Food, Farming and Fisheries, Mark Spencer og direktør i Norges sjømatråd Christian Chramer
Sted: Fishmongers Hall, London Bridge entrance
Ta kontakt med Victoria Braathen i Norges sjømatråd for presseakkreditering: E-post vb@seafood.no, telefon +47 913 44 035

13:00
Bilateralt møte med Storbritannias Minister of State for Food, Farming and Fisheries, Mark Spencer.

13:45
Felles pressetreff og photo-op med Spencer og Skjæran.
Sted: The Gold Room, Fishmongers Hall

15:15
Bilateralt møte med Parliamentary Under-Secretary of State, Baroness Vere i Department for Transport
Sted: Great Minster House

Tirsdag 28. februar

08:45
Frokostmøte: “Managing risk in new maritime technology projects”. Arrangert av det norsk-britiske handelskammer, DNV, Gard og Addleshaw Goddard
Sted: 7 Bishopsgate

12:00
National Fish and Chip Awards
Sted: Park Plaza Westminster Bridge

Kontakt

Presse som vil dekke fiskeri- og havministerens program kan kontakte kommunikasjonsrådgiver Yngve Angvik på e-post Yngve.Angvik@nfd.dep.no eller telefon +47 459 56 199