Folkemøte om ny 420 kV kraftforbindelse mellom Hamang og Smestad

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Olje- og energidepartementet (OED) har tatt til behandling klagene på Norges vassdrags- og energidirektorats (NVE) vedtak om konsesjon til ny kraftledning i luftspenn på strekningen Hamang-Bærum-Smestad. Folkemøter vil avholdes i Bærum 15. september og i Oslo 19. september.

Folkemøte i Bærum

Olje- og energidepartementet vil holde folkemøtet i Bærum den 15. september kl. 18.00 – 21.00 på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika.

Møtet er åpent for alle berørte i Bærum kommune. 

På møtet vil Statnett orientere om planene og departementet vil orientere om prosessen i klagesaksbehandlingen. Det er anledning for berørte interesser til å holde korte innlegg om sitt syn på klagesaken.

Ønske om innlegg må meldes inn på forhånd til phs@oed.dep.no senest mandag 12. september. Innlegg fra organisasjoner og grupperinger vil prioriteres dersom det blir knapt med tid.

Folkemøte i Oslo

Olje- og energidepartementet vil holde folkemøtet i Oslo den 19. september kl. 18.00 – 21.00 på Persbråten videregående skole. Møtet er åpent for alle berørte i Oslo kommune. 

På møtet vil Statnett orientere om planene og OED vil orientere om prosessen i klagesaksbehandlingen. Det er anledning for berørte interesser til å holde korte innlegg om sitt syn på klagesaken. Ønske om innlegg må meldes inn på forhånd til phs@oed.dep.no senest mandag 12. september. Innlegg fra organisasjoner og grupperinger vil prioriteres dersom det blir knapt med tid.

Praktisk info

NVEs vurderinger av klagene, søknaden og andre relevante saksdokumenter finnes på NVEs hjemmesider

Begge folkemøtene vil også streames og kan følges på Statnetts hjemmeside:

Opptak fra folkemøte i Bærum 15. september

Opptak fra folkemøte i Oslo 19. september

Merk: Hvis 'play'-knappen ikke fungerer, trykk på knappen merket med 'live'.