Forskuddspenger fra NAV på konto

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Permitterte som har rett på dagpenger og har søkt om forskudd fra Nav, får penger på konto fra og med i dag.

Fra klokken 12 i dag startet utbetalingene. Det er de som søkte om forskudd innen tirsdag 31. mars som får penger nå. I løpet av dagen får 28.000 personer til sammen utbetalt cirka 450 millioner kroner. De som søker i løpet av 3. april og som oppfyller kravene, får penger på konto innen onsdag 8. april.

– Jeg er glad for at utbetalingene nå er i gang. Det er en vanskelig tid for mange, og særlig for dem som ikke har en sparekonto de kan leve av i en overgangsperiode, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

Forskuttering av dagpenger innebærer at de som har mistet inntekten får pengene raskere på konto. Ordningen gjelder for permitterte og arbeidsledige.

– Norge og arbeidsmarkedet treffes nå av at verden stenges ned, av et kraftig oljeprisfall og av våre egne tiltak mot pandemien. I en slik situasjon settes systemene våre under ekstremt press, og vi må finne nye og smarte løsninger, sier statsråden.

Til og med tirsdag har 35.000 personer søkt om forskudd på dagpenger.

– Det er viktig at alle som har søkt dagpenger er klar over at det finnes en mulighet for å søke om penger på forskudd i påvente av at selve dagpengesøknadene behandles. Det er en godt alternativ for dem som ikke har anledning til å vente før de får penger inn på kontoen. Jeg håper også at forskudd på dagpenger kan bidra til å dempe presset på søknader om sosialhjelp, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Har du behov for forskudd på dagpenger?

Du søker om forskudd på dagpenger hos NAV: