Fortsatt behov for å støtte Ukraina

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

– Norge vil sammen med sine allierte fortsette å støtte Ukraina, det sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram som denne uka har møtt sine nord-europeiske kolleger på Island i regi av sikkerhets- og forsvarsforumet Northern Group.

Forsvarsministeren bekreftet i dag at Norge har sendt 22 artilleriskyts til Ukraina.

– Russlands angrep på Ukraina har endret europeisk sikkerhet fundamentalt. Vi må se på hvordan vi kan bistå Ukraina på kort og lang sikt, og vi må se på hvordan Russlands krigføring endrer vår egen sikkerhet, sier Gram.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram.
Forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Foto: Trond A. Isaksen

Norge hilser velkommen Sveriges og Finlands NATO-søknader

– Deres medlemskap i NATO vil helt klart sikkerheten i våre nærområder og vi er allerede i gang med å se på hvordan vi kan samarbeide enda tettere med våre svenske og finske naboer, sier Gram.

Sikkerhets- og forsvarsforumet Northern Group ble etablert i 2010 og består av Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Nederland, Norge, Polen, Storbritannia, Sverige og Tyskland.

– Norge har styrket sin årvåkenhet i nord som følge av en mer spent sikkerhetssituasjon. Det er en jobb vi gjør for egen sikkerhet og for våre allierte. Vi skal fly og seile mer i våre havområder, og regjeringen har bevilget 3 milliarder kroner ekstra som blant annet skal gå til økt aktivitet i nord, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.