Global Disability Summit 2022 – 16.–17. februar

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Norge, Ghana og International Disability Alliance (IDA) er vertskap for Global Disability Summit 2022 (GDS), som arrangeres onsdag 16. februar, kl. 14.00–17.00, og torsdag 17. februar, kl. 14.00–17.30. Toppmøtet er heldigitalt og kan følges på nett.

Nett-tv Global Disability Summit 2022 – 16–17 February Day 1

Se sendingen her

Se sendingen her

Nett-tv Global Disability Summit 2022 – 16–17 February Day 2

Se sendingen her

Se sendingen her

Målet er at toppmøtet skal føre til varig endring i livet til millioner av mennesker med funksjonsnedsettelse. For å lykkes, er det avgjørende at myndigheter, internasjonale organisasjoner, sivilt samfunn og privat næringsliv forplikter seg til økt innsats for å fremme inkludering og rettighetsbasert utvikling.

Ulike satsingsområder vil bli belyst gjennom de to overordnede temaene meningsfull deltakelse og gjenoppbygging i lys av covid-19. Dette er universelle problemstillinger i tråd med FNs bærekraftsagenda, men toppmøtet vil fokusere på de landene som er lengst unna å nå bærekraftsmålene.

Du finner mer informasjon om GDS på nettsiden til toppmøtet. Der kan du også registrere deltakelse og eventuelle forpliktelser, samt se hele programmet.

I tillegg til statsminister Jonas Gahr Støre, Ghanas president Nana Akufo-Addo og IDAs president Yannis Vardakastanis, deltar FNs generalsekretær António Guterres under åpningen av toppmøtet. Deretter følger innlegg fra høynivårepresentanter fra FNs medlemsland, ledere for FN-organisasjoner og utviklingsbanker, samt representanter fra organisasjoner for personer med funksjonsnedsettelse.

Toppmøtet vises på regjeringen.no på engelsk. De som ønsker tilgang til andre språk, må registrere seg som deltaker på toppmøtet.