Hellas godtar bruk av utløpte norske pass

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Norske borgere som ikke har fått fornyet passet sitt etter pandemien kan fra i dag reise til Hellas med sitt utløpte pass som legitimasjon. Dette vil gjelde ut 2022.

Fra norsk side innebærer ordningen at personer over 16 år kan legitimere seg med pass som utløp for mindre enn tre år før innreise til Hellas. Barn under 16 år kan legitimere seg med pass som utløp mindre enn ett år før innreise til Hellas. Makulerte pass kan ikke brukes. 

– Jeg er glad for at vi har fått svar fra greske myndigheter som gjør at norske borgere kan bruke utgått pass som legitimasjon ved reise til Hellas. Det er likevel viktig å være klar over at det er en risiko forbundet med å reise til utlandet uten vanlig gyldig legitimasjon. Vi har ingen garanti for at myndighetenes informasjon om ordningen når ut til alle transportører og reiselivsaktører. Reisende anbefales derfor også å benytte direkteflyvning, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Pass for barn har kortere gyldighetstid, og grensen på ett år er satt blant annet av hensyn til risiko for barnebortføring. 

– Jeg vil samtidig minne om at enkelte land i Europa har innført nye koronaregler, og på generelt grunnlag bør alle sjekke gjeldende reiseråd og reiseforsikringen sin før man legger ut på tur, sier Mehl.