Nyheter

Norge medarrangør for Thematic Pre-Summit on Disability Inclusion in the Health Sector

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Onsdag 12. januar, kl 15-17, arrangerer Norge, Ghana, International Disability Alliance (IDA) og Verdens helseorganisasjon (WHO) "Thematic Pre-Summit. Disability Inclusion in the Health Sector".

Arrangementet er et ledd i opptrappingen mot Global Disability Summit (GDS) i februar som Norge er medvert for.

Møtet kan følges på nett:

Du finner mer info om GDS på nettsiden Welcome to the Global Disability Summit.

Helse var ikke på agendaen under første GDS i 2018, i London. Det er en av grunnene til at det er valgt som tema for pre-summit. Møtet retter seg mot helseministre, sivilt samfunn, inkludert organisasjoner for personer med funksjonsnedsettelser, samt multilaterale organisasjoner, akademia og privat sektor. Formålet er å løfte problemstillinger på feltet og mobilisere deltakerne til å påta seg GDS-forpliktelser.

Mer info om Pre-Summit på WHOs nettsider Thematic Pre-Summit on Disability Inclusion in the Health Sector og nettsiden for påmelding

Her finner du programmet: Thematic Pre-Summit on Disability Inclusion in the Health Sector 2022. Program (who.int)

Statsministeren, WHOs generaldirektør Dr. Tedros og lederen for IDA åpner Pre-Summiten. Deretter er det paneldebatter, dialoger og innlegg med blant annet eksekutivdirektøren i UNFPA (FNs befolkningsfond), ICRCs generaldirektør, helseministre fra Ghana og Israel, Storbritannias Minister for Africa, Latin America and the Caribbean, samt representanter fra organisasjoner for personer med funksjonsnedsettelser, og fra Unicef, Verdensbanken og Microsoft. Det er også kulturinnslag (Shalva band) og videoer.

Statsminister Jonas Gahr Støre sitt innlegg på møtet: