Statsrådsduell på Bocuse d’Or:

Fiskeriminister Myrseth møter Sveriges landbruksminister til kokkekamp

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth inviterer til kokkekamp med den svenske landbruksministeren Peter Kullgren under Bocuse d'Or i Trondheim. Den prisbelønte mesterkokken Tom Victor Gausdal er dommer.

Tirsdag 19. mars inviterer fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth til en vennskapelig kokkekamp mot sin svenske kollega, landbruksminister Peter Kullgren. Arrangementet finner sted i forbindelse med det prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or, som avholdes i Trondheim.

– Bocuse d'Or i Trondheim er en fantastisk mulighet til å vise frem det beste av norsk sjømat på en global scene. Jeg gleder meg til å møte min svenske kollega til en vennskapelig duell, og å vise han den utrolige kvaliteten på norske råvarer. Selv om vi deler et vennskapelig bånd med Sverige, la det være ingen tvil; på kjøkkenet er det ingen nåde, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.

Dato: Tirsdag 19. mars
Tid: 17:30-18:00
Sted: Trondheim spektrum, Klostergata 90
Lokasjon: Partner Village, stand: Host City.

Sjømat vs kjøtt

Myrseth og Kullgren vil bli utfordret til å tilberede retter med råvarer fra havet (Myrseth) og landet (Kullgren), foran et live publikum og et norsk-svensk dommerpanel.

Statsrådene har også hver sin talentfulle kokkelærling på laget. Dommerne er Tom Victor Gausdal, norsk sølvvinner fra Bocuse d’Or 2005, og Ludwig Tjörnemo, Årets Kock i Sverige 2020 og tidligere kaptein på det svenske kokkelandslaget.

Arrangementet er åpent for presse og begge ministrene vil være tilgjengelige for spørsmål etter kokkekampen. Det vil også være mulighet for fotografering underveis og intervju med deltakerne.

Viktig informasjon:

Akkreditering er nødvendig for tilgang til arrangementet. For akkreditering, vennligst se informasjon fra arrangørene til Bocuse d’Or.

For mer informasjon om kokkekampen, kontakt kommunikasjonsrådgiver Emil Bremnes på 478 81 719 eller ebr@nfd.dep.no