Jonas Gahr Støre åpnet Spillexpo

Jonas Gahr Støre åpnet spillmessen Spillexpo på Lillestrøm fredag ettermiddag. Messen samler spillutviklere, distributører, skoler, bedrifter og alle som er interessert i dataspill.

- Dataspill er mer enn en hobby for stadig flere. Det er en næring i vekst, og jeg ser store muligheter for nye bedrifter og flere arbeidsplasser i Norge.  Fremtidens næringsliv vil kreve enorm digital kompetanse, og folk med kunnskap om dataspill vil bli enda mer attraktive for norske bedrifter, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre prøver et bilspill på Spillexpo på Lillestrøm
Statsminister Jonas Gahr Støre prøver et bilspill på Spillexpo 12. november 2021. Foto: Tone Hertzberg/Statsministerens kontor

Spillexpo arrangeres helgen 12. – 14. november, og arrangørene regner med at 20.000 gutter og jenter vil besøke messen.  Her kan man prøve ut siste nytt innen spillteknologi. Statsministeren fikk blant annet spille bilspillet Forza sammen med Stian Blipp og Arman «Phenom» Hanjani, som er en av verdens fremste E-sportutøvere.

Flere norske dataspill har fått internasjonal anerkjennelse, og regjeringen ønsker å støtte opp om utviklingen av dataspill.

- Regjeringen vil legge frem tiltak som gjør det mer attraktivt å produsere dataspill i Norge. Vi vil bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i den norske spillindustrien, sier Jonas Gahr Støre.