Justerer reiserådet for deler av Etiopia

Utenriksdepartementet nedjusterer reiserådet for byen Mekelle i Tigray-provinsen i Etiopia. I tillegg frarådes alle reiser til grensen mot Sør-Sudan. Øvrige deler av reiserådet er uendret.

Sikkerhetssituasjonen generelt i Tigray-provinsen er fortsatt alvorlig og uforutsigbar, men er noe bedre i regionhovedstaden Mekelle. Det nye reiserådet skiller derfor mellom reiser til Mekelle og resten av Tigray. Angrep over grensen fra Sør-Sudan medfører at alle reiser til grenseområdet mot Sør-Sudan frarådes.

Øvrige deler av reiserådet for Etiopia er uendret.

Det nye reiserådet er:

Utenriksdepartementet fraråder reiser til Mekelle, regionhovedstaden i Tigray, som ikke er strengt nødvendige.

Utenriksdepartement fraråder alle reiser til resterende deler av Tigray-regionen og Amhara-regionen, samt grenseområdene mot disse i tilstøtende regioner.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til grenseområdene mot Sudan, Sør-Sudan og Eritrea.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til de konfliktrammede områder i vestlige Etiopia. Dette inkluderer sonene Kelam Welega, West Welega, Buno Bedele, East Welega, Horo Guduru Welega i Oromia-regionen, Gambela-regionen og Benishangul-Gumuz-regionen.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til østlige deler av Somali-regionen og grenseområdene til Somalia.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendig til øvrige deler av Etiopia.

Det er ikke reiseråd til hovedstaden Addis Abeba.

Registrer deg i appen Reiseklar eller på reiseregistrering.no

Vi oppfordrer norske borgere til å registrere seg i appen Reiseklar eller på reiseregistrering.no. Da vil norske myndigheter kunne nå deg om det oppstår en krise der du er.

Det er også mulig å kontakte ambassaden i Addis Abeba direkte (norway.no) eller UDs operative senter på 247@mfa.no ved behov.