Gründerne Bjørn Heller og Håkon Tillier har en utradisjonell bakgrunn når de nå satser på grøntproduksjon. Heller er utdannet systemutvikler, og har arbeidet bl.a. i NRK, Canal Digital, og som daglig leder for Telenor Digital i Asia med base Bangkok. Tillier har bakgrunn fra BI og NHH, og har også arbeidet innenfor internettøkonomien. De satser nå på innendørs etasjedyrking i kontrollerte miljø, der de kan høste 14-15 avlinger i året. Ambisjonen er en produksjon på over 300 tonn i 2026.

– Det er inspirerende å besøke en bedrift som prøver ut nye og utradisjonelle produksjonsmåter, sier landbruks- og matminister Sandra Borch. – Det er på grøntsektoren vi har dårligst sjølforsyning, og vi trenger mer frukt- og grøntproduksjon i Norge. Med den situasjonen vi nå opplever i  Europa er det viktigere enn noen gang at hvert enkelt land tar ansvar for egen matproduksjon. Matberedskap og matsikkerhet er veldig viktig, sier Borch.

Besøk hos Lille Blad
Landbruks- og matminister Sandra Borch på besøk hos Lille Blad her sammen med gründerne Bjørn Heller og Håkon Tillier. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Produksjon over hele landet

Lille Blad har som mål å utvikle en industriell plattform som vil gi bønder over hele Norge muligheten til å tilby lokalprodusert salat, bladkål, urter og mikrogrønt året rundt. Målet er å utnytte uproduktiv bygningsmasse og ved hjelp av teknologi øke lokal sysselsetting og selvforsyningsgrad i et marked som preges av import og klimautfordringer. Målet er produsere grønnsaker på 15-20 steder innen 2030, og dermed redusere import til Norge.

Lille Blad leverer i dag til bla. The Well, ISS, Thon Hotels, Nova Spektrum og samarbeider med Dyrket.no om å videreutvikle markedet.