Begge oppdragene er lyst ut i databasen for offentlige anskaffelser, Doffin. Det ene oppdraget er en analyse av forholdet mellom kostholdsendring, utslippsreduksjon, importavhengighet og matproduksjon på lang sikt.

Det andre oppdraget skal identifisere virkninger av tiltak for å få befolkningen til å spise sunnere. Frist for å levere tilbud på analysene er satt til 10. november 2025. Oppdragene skal munne ut i rapporter med frist for leveranse 25. februar 2026.

Matsystemutvalget ble satt ned 7. februar 2025 og skal blant annet gjøre rede for muligheter, utfordringer og dilemma i fremtidens matsystem, komme med anbefalinger og tiltak som kan styrke bærekraften i det norske matsystemet, samt bidra til at det globale matsystemet blir mer bærekraftig.

Utvalget er ledet av statsforvalter i Rogaland, Bent Høie, og består ellers av personer fra akademia og offentlig forvaltning med kompetanse på ulike deler av matsystemet fra både blå og grønn sektor. Utvalget skal levere en utredning i form av en NOU innen 1. november 2026.