Presseinvitasjon

Næringsministeren, arbeids- og inkluderingsministeren og kunnskapsministeren til Stavanger 28. mars

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Næringsminister Jan Christian Vestre, arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen og kunnskapsminister Tonje Brenna kommer til Stavanger mandag 28. mars for det første møtet i arbeidet med ny Norgesmodell for et seriøst arbeidsliv.

– Den nye Norgesmodellen skal inneholde krav som i størst mulig grad sikrer at det offentlige handler med seriøse aktører. Stavanger jobber godt med å stille seriøsitetskrav om både HMS, leverandørregister, lærlinger og faste ansettelser, og jeg gleder meg til å ta imot alle gode innspill, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Under besøket til Stavanger vil regjeringen ta imot innspill fra partene i arbeidslivet, kommunene og næringslivet. Næringsministeren vil også møte lærlinger og tillitsvalgte hos SR-Entreprenør AS som er hovedentreprenør i rehabiliteringen av Tastaveden skole.

Årlig kjøper det offentlige varer og tjenester for over 600 milliarder kroner. Nå skal regjeringen lage en Norgesmodell med nasjonale seriøsitetskrav for alle offentlige anskaffelser. Målet er sunnere konkurranse og et mer seriøst arbeidsliv.

– Regjeringen ønsker et trygt, seriøst og organisert arbeidsliv for alle. Ved å bruke innkjøpsmakta kan det offentlige legge til rette for at flere velger å organisere seg, og at hele faste stillinger er hovedregelen i alle deler av arbeidsmarkedet, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Program

14:00 – 15.45

Innspillsmøte til Norgesmodellen med næringsminister Jan Christian Vestre, arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen, kunnskapsminister Tonje Brenna og statssekretær i Kommunal- og distriktsdepartementet Gunn Karin Gjul.

Adresse: Clarion Hotel Stavanger, Arne Rettedals gate 14, 4008 Stavange

16:00 – 17:00

Næringsministeren besøker Tastaveden skole og hovedentreprenør SR-Entreprenør A sammen med LO, NHO og KS og Stavanger kommune

Adresse: Tastaveden skole, Soltunveien 30, 4026 Stavanger

Kontakt

Presse som ønsker å dekke innspillsmøtet og/eller besøket på Tastaveden skole kan kontakte kommunikasjonsrådgiver for næringsministeren, Yngve Angvik på 459 56 199 eller Yngve.Angvik@nfd.dep.no

Pressekontakt for arbeids- og inkluderingsministeren er Anette Holth Hansen. Telefon 938 47 278, e-post Anette-Holth.Hansen@aid.dep.no

Pressekontakt for kunnskapsministeren er Johanne Severinsen. Telefon 911 14 868, e-post Johanne.Severinsen@kd.dep.no