Næringsministeren inviterer til pressemøte om konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Næringsminister Jan Christian Vestre inviterer pressen til frokostmøte på Mathallen i Oslo om arbeidet med å bedre konkurranseforholdene i dagligvarebransjen, tirsdag 25. oktober klokken 10.15.

 

Nett-tv Næringsministeren inviterer til pressemøte om konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen

Se sendingen her

Se sendingen her

– Regjeringen har siden vi tiltrådte gitt tydelige signaler overfor aktørene i dagligvarebransjen om at det må tas grep for å bedre konkurransesituasjonen. På denne måten vil vi bidra til bedre utvalg i butikkene og å gi forbrukerne mer for pengene. Den kraftige veksten i matvareprisene gjør arbeidet med konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen viktigere enn noen gang, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Nytt forslag og høyere tempo

Under pressemøtet 25. oktober er det ventet at næringsministeren legger frem mer konkrete tiltak.

– Jeg er villig til å vurdere alle nye virkemidler som vil bidra til at forbrukerne får et godt utvalg og bedre priser. Dette må vi gjøre grundig, men vi må også skru opp tempoet i arbeidet. Derfor vil jeg legge frem konkrete tiltak vi skal jobbe videre med den kommende tiden, sier Vestre.

10 . mai varslet næringsministeren fire større tiltak for å sikre bedre maktbalanse i dagligvaremarkedet for å bidra til bedre utvalg og lavere priser for forbrukerne.

  • Forslag om å forby negative servitutter og eksklusive leieavtaler i dagligvaremarkedet. Forslaget hadde høringsfrist 5. oktober.
  • Utredning av hvilke konsekvenser egne merkevarer og vertikal integrasjon har for konkurransesituasjonen.
  • Mulighetene for regulering av prisdifferensiering og oppfølging av Stortingets enstemmige vedtak om saklig begrunnelse for forskjeller i innkjøpsbetingelser.
  • Gi Konkurransetilsynet nye og kraftigere verktøy for å kunne skreddersy tiltak overfor aktører som fører usunn konkurranse i dagligvaremarkedet

Regjeringen foreslo i tillegg å styrke Dagligvaretilsynet med nærmere 50 prosent i Statsbudsjettet for 2023.

 

Påmelding

Presse som ønsker å delta på møtet kan melde seg på ved å sende en e-post til media@nfd.dep.no innen tirsdag 25. oktober klokken 08.00.

Oppmøte for akkreditert presse fra klokken 09.45. Ta med pressekort og gyldig ID.

 

Praktisk informasjon

Sted: Mathallen, Vulkan, Oslo
Tid: 25. oktober klokken 10.15

Lett servering