Presseinvitasjon

Næringsministeren lanserer regjeringens batteristrategi

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Onsdag 29. juni klokken 10.30 legger næringsminister Jan Christian Vestre frem Norges første batteristrategi hos Freyr Battery i Mo i Rana.

Nett-tv Næringsministeren lanserer regjeringens batteristrategi

Se sendingen her

Se sendingen her

Vestre vil presentere 10 grep for hvordan Norge skal utvikle en sammenhengende og lønnsom batteriverdikjede, fra bærekraftig mineralutvinning til resirkulering av batterier. Målet er Norge skal være et attraktivt vertsland for lønnsom aktivitet i hele batteriverdikjeden og tiltrekke seg de store batteriinvesteringene og gigafabrikkene.

Behovet for batterier globalt mot 2030 øker svært raskt, og Norge har gode forutsetninger for å ta markedsandeler langs hele batteriverdikjeden. Batteristrategien er en del av regjeringens grønne industriløft som skal bidra til å skape nye jobber over hele Norge, styrke investeringene på fastlandet, øke eksporten utenom olje og gass med 50 % innen 2030 og kutte 55 % av klimagassutslippene innen samme år.

Batteristrategien lanseres hos en aktør som har kommet langt med ambisjonen om å etablere den første battericellefabrikken i Norge.

Tid: 29. juni klokken 10:30-11:30.
Sted: Sentraltomta, Mo Industripark, Mo i Rana

Påmelding for presse: media@nfd.dep.no

Nett-tv: 
Pressemøtet vil bli sendt direkte på denne siden eller NFDs Facebook-side.

DSS distribuerer publiseringspunkt til media som vil sende pressemøtet direkte. Kontaktperson for dette nås på telefon 22 24 88 45 eller dss-videoproduksjon@dss.dep.no.

Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendingen på sine nettsider finner embed-kode under «del innhold»-knappen i videospilleren øverst på siden.