Offisiell åpning av Aspåsen og Bodø kulturskole

Elever, ansatte, rektorer, ordfører – kjære alle sammen.Det siste jeg gjorde på reise før valget, var å reise til Bodø. Og den første reisen ut i landet nå som jeg er blitt statsminister, er til Bodø.

Det er ikke tilfeldig. Det skyldes ordføreren, den flotte byen og anledningen til å åpne det jeg tror vi kan kalle Norges flotteste skole.

Da jeg kom inn hit, fortalte rektoren at den første trappa var ny. Og den neste trappa var bygd i 1966, det året jeg begynte i 1. klasse. Så på en måte kunne jeg nesten ha vært med på hele reisen til dette bygget.

Det er noe heter at Roma ikke ble bygd på en dag. Men det å kunne lage noe så flott, det kan kanskje bare skje i en by som har en klubb som slår Roma 6-1 på hjemmebane.

Gratulerer med dagen!

Det er en ære å være her for å feire den offisielle åpningen av denne utrolig flotte skolen.

Det at det både er en skole og en kulturskole, forteller litt om landet vårt. Kulturskolen er vi stolte av fordi den gir alle barn muligheten til å være med på noe som er større enn skoledagen og hverdagen. Inngangen til kulturen skal gi like muligheter til alle.

Det er så fint her!

Nå har dere vært her i et snaut år allerede – er dere fornøyd med den nye skolen?

Det skjønner jeg godt.

Her har dere en fantastisk aula, spesialrom for naturfag, sløyd, skolekjøkken og hengende klasserom – det skjønte jeg lite av da jeg hørte om det først, men nå har jeg fått se og det er så kult!

Det varmer hjertet mitt å være til stede på en nyoppusset skole. Det handler om at vi prioriterer at på skolen skal det være bra å lære, det skal være bra å være.

Hva er det vi spør ungene våre om når de kommer hjem fra skolen. Har du hatt det bra? Og hva har du lært i dag? De to tingene henger sammen. Det at dere kan ha det bra her, er viktig for det dere lærer. 

Dere som går her er heldige. Dere får gå på en skole i en kommune som vektlegger at dere skal trives. For det henger sammen. Jo bedre du liker deg på skolen, jo mer lærer du.

Det gjelder både i skoletiden og etter. Og derfor vil jeg berømme at dere har kulturskolen rett ved siden av her. Alt ligger til rette for at dette skal bli et godt sted å være.

Så er det ikke sikkert at alle opplever det sånn hele tiden. Noen kan ha det kjipt – enten fordi det er vanskelig hjemme, eller fordi det har skjedd noe dumt på skolen. Da er det viktig at alle som går på skolen eller jobber på skolen ser de som ikke har det så bra, og tar vare på hverandre. Det må vi gjøre i Bodø, det må vi gjøre i Nordland og det må vi gjøre i hele landet. Det er det som gjør oss til en stor familie.

Det kan dere gjøre ved å inkludere hverandre og la alle være med i lek og moro. La alle blimE, som det heter i sangen.

Gratulerer med dagen. Lykke til med skoledagene og alt dere skal gjøre både på skolen og kulturskolen.

Jeg gleder meg til å klippe snora og offisielt erklære Aspåsen og Bodø kulturskole for åpnet! Det er en stor ære.