Reiseråd opprettet for Sri Lanka

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Bakgrunnen er vedvarende sosial og politisk uro som følge av den dype økonomisk krisen i landet.

Sri Lanka er inne i en vanskelig økonomisk krise som følge av høye matpriser, hyppige strømbrudd og mangel på drivstoff. Situasjonen er ustabil og uforutsigbar, og myndighetene har innført unntakstilstand og portforbud i hele landet. Det har vært voldelige demonstrasjoner i flere deler av landet. Ambassaden i Colombo har begrenset mulighet til å bistå nordmenn som befinner seg i landet.

Nordmenn som allerede er på Sri Lanka oppfordres til å følge utviklingen tett og gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet. Vi anbefaler at du kontakter forsikringsselskapet ditt for å sjekke at reiseforsikringen fortsatt er gyldig.

Generelt anbefaler vi alle norske borgere som planlegger en reise å laste ned appen Reiseklar. Her finner du oppdatert informasjon om rundt 200 land. Vi anbefaler videre at du registrerer reisen din i appen slik at du kan motta viktige meldinger fra norske myndigheter.