Utenriksdepartementet fraråder reiser til Moldova

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i den moldovske regionen Transnistria. Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til øvrige deler av Moldova.

Situasjonen i Ukraina virker inn på flere land i regionen. Utenriksdepartementet innfører nå reiseråd til Moldova, hvor det frarådes fra alle reiser til eller opphold i den moldovske regionen Transnistria. Utenriksdepartementet fraråder samtidig reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til øvrige deler av Moldova

Moldova har erklært nasjonal unntakstilstand og har stengt landets luftrom, i første omgang til 4. mars 2022, men stengingen kan bli forlenget. Moldova er i en sårbar situasjon pga. tilstedeværelsen av russiske styrker i den moldovske, russiskstøttede utbryterregionen Transnistria.

Norske myndigheter har svært begrensede muligheter til å tilby konsulær bistand til norske borgere i Transnistria.

Nordmenn som  allerede er i Moldova oppfordres  til å følge utviklingen tett og gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet.

Nordmenn som velger å reise til Moldova nå oppfordres  til å gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet og kontakte sitt forsikringsselskapet for å sikre at man har gyldig reiseforsikring.

Situasjonen i Moldova kan endre seg på svært kort varsel. Nordmenn på reise anbefales å laste ned Reiseklar-appen og registrere sin reise, for å kunne motta viktige meldinger fra norske myndigheter.