Presseinvitasjon: Næringsministeren er i Berlin 10. og 11. juni og deltar på Ukraine Recovery Conference

Næringsminister Cecilie Myrseth er i Berlin 10. og 11. juni, der skal hun representere Norge på Ukraine Recovery Conference og næringslivssamarbeid står høyt på agendaen.

- Ukraina er i en svært krevende situasjon med en brutal angrepskrig fra russisk side. Det er viktig å vise støtte til Ukraina. Vårt hovedbudskap er at Norge og norsk næringsliv ønsker å bidra sterkt til Ukrainas frihetskamp og til å gjenoppbygge landet etter at krigen er over, sier næringsminister Cecilie Myrseth.

Næringsminister Cecilie Myrseth skal  møte Ukrainas energiminister Herman Halushchenko og sammen skal de delta på et rundebord med norsk og ukrainsk næringsliv.

Næringsminister Myrseth leder den norske delegasjonen på høynivåkonferansen for sivil innsats i Ukraina. Statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Vegard Grøslie Wennesland og statssekretær i Utenriksdepartementet Eivind Vad Petersson deltar også på konferansen, sammen med norsk næringsliv og representanter fra norske sivilsamfunnsorganisasjoner.

Program

Mandag 10. juni

Kl. 15:00 – 15:30 Bilateralt møte med Ukrainas energiminister Herman Halushchenko

Kl. 15:30 – 16:30 Rundebord med norsk og ukrainsk næringsliv

Tirsdag 11. juni

Kl. 09:00 – 10:00 Næringsminister Myrseth deltar på ministermøte G7+Multi-agency Donor Coordination Platform for Ukraine

Kl. 10.00 – 11:00 Høynivååpning av Ukraine Recovery Conference

 

Kontakt: Kommunikasjonssjef Lisa Nordøen, epost: lno@nfd.dep.no, mobil: 934 19 402