Koronasituasjonen: Pressekonferanse om bedre smittesporing og økt testing av koronavirus

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til pressekonferanse 16. april kl. 16 for å informere om bedre smittesporing og økt testing av koronavirus. Folkehelseinstituttets nye app for smittesporing blir lansert.

Nett-tv Pressekonferanse om bedre smittesporing og økt testing av koronavirus

Se sendingen her

Se sendingen her

Sted: Marmorhallen, Klima- og miljødepartementet, Kongens gate 18

Tidspunkt: Torsdag 16. april kl. 1600

Bjørn Guldvog, direktør i Helsedirektoratet og Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet er også til stede på pressekonferansen. 

Vi ber om påmelding til smkinfo@smk.dep.no innen torsdag 16. april klokka 14. Oppmøte senest klokken 1545. Ta med gyldig pressekort og ID. Ved stor pågang kan det bli aktuelt å be presse om å følge pressekonferansen digitalt. Se Folkehelseinstituttets nettsider for mer informasjon om smittevern.

Presse som ikke har anledning til å møte, eller ikke ønsker å komme på grunn av smittefare, kan sende inn spørsmål til smkinfo@smk.dep.no med teksten PK 1604 i emnefeltet.

Spørsmålene må være oss i hende senest klokka 1615. Avsenderadressen må være registrert hos et mediehus, eller det må oppgis frilansoppdrag. Vi kan dessverre ikke garantere at alle spørsmålene blir stilt i pressekonferansen.

SMK legger til rette for deling av video og bilder. Bilder til fri bruk publiseres på Flickr. Pressekonferansen filmes av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) og kan følges direkte på www.regjeringen.no. Der kan også videofilen lastes ned i etterkant. DSS distribuerer som vanlig publiseringspunkt til medier som vil sende pressekonferansen direkte. Kontaktperson for dette nås på telefon 22 24 88 45 eller dss-videoproduksjon@dss.dep.no

Presse som ønsker å bygge inn nett-tv-sendingen på sine nettsider kan bruke følgende embed-kode:

<div id='wowza_player'></div><script id='player_embed' src='//player.cloud.wowza.com/hosted/k7fvkgpt/wowza.js' type='text/javascript'></script>

Pressekontakter for statsministeren er statssekretær Rune Alstadsæter, telefon 91 55 84 19, e-post ral@smk.dep.no og kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg, telefon 9119 13 13, e-post the@smk.dep.no

Pressekontakt for helse- og omsorgsministeren er Andreas Keus, telefon 95 07 20 23, e-post Andreas.Keus@hod.dep.no.