Statsministeren besøkte Bodø og Fauske

Statsminister Jonas Gahr Støre deltok på konferansen Agenda Nord-Norge i Bodø, var med på lanseringen av etappene for sykkelrittet Arctic Race 2024 og møtte en firebarnsmor på Fauske som kan spare opptil 50.000 kroner i året på lavere barnehagesatser og gratis kjernetid i SFO.

Agenda Nord-Norge er en konferanse for hele Nord-Norge arrangert av LO, NHO og Sparebank1 Nord-Norge. I år ble den holdt i Bodø.

Jonas Gahr Støre på scenen under konferansen Agenda Nord-Norge i Bodø.
–Det skal være godt å leve og bo i nord, sa statsminister Jonas Gahr Støre under konferansen Agenda Nord-Norge i Bodø. Foto: SpareBank1 Nord-Norge.

–Aktiv politikk skal gjøre det godt å leve og bo i nord. Det er økt internasjonal interesse for nordområdene. Det er positivt, men vi må ha et idéforsprang på resten av verden om hvordan vi kan utvikle energi, utdanningssystemer og våre naturressurser. Da kan små land lede, sa statsministeren i sitt innlegg.

Han fikk overrakt LO og NHOs rapport «Kraftløftet for Nord-Norge», som ble presentert på konferansen.

Arctic Race

Statsministeren var også med da neste års etapper i sykkelrittet Arctic Race of Norway ble presentert. Verdens nordligste profesjonelle sykkelritt skal gå i Bodø, Fauske, Beiarn, Saltdal og Meløy kommuner.

Dag Otto Lauritzen, Jonas Gahr Støre og Knut-Eirik Dybdal under lansering av Arctic Race 2024.
Statsminister Jonas Gahr Støre deltok på lanseringen av ruta for sykkelrittet Arctic Race of Norway sammen med Dag Otto Lauritzen og daglig leder Knut-Eirik Dybdahl. Foto: Rune Dahl/ARN

–Arctic Race er mye mer enn et sykkelritt. Det er folkefest og engasjement, med store økonomiske ringvirkninger for vertskapskommunene. Det er et smart grep at ruta varierer fra år til år – på den måten får vi vist fram hele denne flotte landsdelen til et norsk og internasjonalt publikum. Jeg vil gi honnør til fylkeskommunene i Nord-Norge som har samarbeidet om dette prosjektet. Alle tjener på det, sa statsministeren i sitt innlegg.

To barn i barnehage, to i SFO

Jonas Gahr Støre, Dina Ferstad og barna Alena og Milan.
Statsminister Jonas Gahr Støre er imponert over firebarnsmor Dina Ferstad, som har engasjert seg for bedre og billigere SFO. Her er de sammen med to av de fire barna hennes, Milan (2) og Alena (snart 7) i Fauske idrettsbarnehage. Foto: SMK

Dina Ferstad fra Fauske har to barn i barnehage og to på SFO. Hun engasjerte seg politisk da Fauske kommune ville kutte i SFO-tilbudet i skoleferiene, og lyktes i å få kommunen til å snu. Nå sparer hun flere tusen kroner i året på gratis kjernetid i SFO for 1.- og 2. klassinger, og vil spare enda mer neste år når barnehagesatsene går ned til 2.000 kroner. Med to barn i barnehage og to på SFO er besparelsen neste år opptil 50.000 kroner i året.

–Ditt engasjement har hatt en betydning. De som engasjerer seg i lokalpolitikken, er demokratiets helter, sa statsminister Jonas Gahr Støre da han møtte Dina Ferstad og de fire barna Alena (snart 7), Arian (snart 6), Casper (4) og Milan (2) i Fauske idrettsbarnehage onsdag.

Dina Ferstad sitter i dag i kommunestyret i Fauske for Arbeiderpartiet.

–Vi har tatt et historisk løft for barnefamiliene, og det er fint å kunne bidra til en bedre familieøkonomi for mange som har det tøft, sier statsministeren.