Støre åpnet Norges paviljong på Hannovermessen

Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet mandag Norges paviljong på verdens største industrimesse. Norge er i år partnerland på Hannovermessen.

Snorklipping på scenen på Hannovermessen. Scholz og Støre står med hver sin saks og har klippet det røde båndet.
Tysklands forbundskansler Olaf Scholz og statsminister Jonas Gahr Støre åpnet Hannovermessen 2024. Foto: Tom Hansen

– Det er en stor ære for Norge å bli valgt ut som partnerland på verdens største industrimesse. Hannovermessen er kanskje det viktigste utstillingsvinduet for internasjonal industri. Deltakelsen gir norske bedrifter en enestående mulighet til å vise frem sine innovative produkter og løsninger til det grønne skiftet, sier Støre, som åpnet den norske paviljongen sammen med Tysklands forbundskansler Olaf Scholz.

Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere, med et tett samarbeid på en rekke områder. Norge og Tyskland har blant annet nylig inngått et strategisk partnerskap om fornybar energi og grønn industri.

– Jeg er overbevist om at den norske tilstedeværelsen på Hannovermessen vil ytterligere styrke dette nære samarbeidet mellom våre to land, sier Støre videre.

Forbundkansler Scholz tester elbil-lader fra Mer.
Statkraft og Mer er representert på Hannovermessen 2024. Forbundskansler Olaf Scholz tester el-billader. Foto: Tom Hansen

Norge har verdensledende kompetanse innenfor viktige sektorer som prosessindustrien, batterier, vareproduksjon, sol og hydrogen. På den norske paviljongen er store energiselskaper som Equinor og Statkraft til stede. Men også små og mellomstore selskaper som leverer nyskapende teknologi og digitale løsninger.

– Her på messen får et stort globalt publikum se hele bredden av hva norske bedrifter har å tilby, og at Norge er et attraktivt land å gjøre investeringer i, sier statsministeren.