Støre til verdens største industrimesse – der Norge er partnerland

Norge er i år partnerland under årets Hannovermesse, verdens viktigste industrimesse. — Norge har verdensledende kompetanse innenfor vannkraft, karbonfangst og -lagring, hydrogen, batteri og olje og gass. At vi blir invitert som partner på Hannovermessen, er en anerkjennelse av alt det gode arbeidet som norske fagfolk gjør hver dag, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Messen i Hannover i Tyskland er en sentral møteplass for bedrifter, investorer og andre beslutningstakere.
 
– Å lede landet trygt gjennom det grønne skiftet, er en viktig oppgave for regjeringen. Norge er en avgjørende og stabil energileverandør til Europa. Det er stor interesse fra andre land for å høre om erfaringene og kunnskapene som folk har i norske industribedrifter. Det gjør oss til en viktig partner i det grønne skiftet i andre europeiske land, sier Støre.

Statsminister Støre står bak en talerstol merket Hannover Messe.
Statsminister Jonas Gahr Støre taler på Hannovermessen. Foto: Tom Hansen

At Norge ble invitert til å bli partnerland understreker også det nære forholdet til Tyskland.

Fra regjeringen deltar også næringsminister Cecilie Myrseth, energiminister Terje Aasland og statssekretær Maria Varteressian fra Utenriksdepartementet.

– Tyskland er en av Norges viktigste handelspartnere og vi samarbeider tett på en rekke områder. Vi har blant annet nylig inngått et strategisk partnerskap om fornybar energi og grønn industri. På Hannovermessen får norske bedrifter en enestående mulighet til å vise frem sine grønne løsninger. Deltakelsen på Hannovermessen vil bidra til å styrke norsk næringslivs rolle i europeiske verdikjeder, sier næringsminister Cecilie Myrseth. 

36 norske selskaper er til stede på messen for å profilere sin ekspertise og innovative løsninger til potensielle kunder fra hele verden. Her finner vi bredden av norsk næringsliv – fra startups og nyere selskaper som OTee, Enering AS og Intelecy til store selskaper som Equinor, Statkraft og Yara.

Gruppebilde med bla. Scholtz, Støre og von der Leyen foran inngangspartiet til Hannovermessen
Hannovermessen 2024. Foto: Tom Hansen

– Vi har lenge hatt et godt samarbeid med Tyskland på flere arenaer – og kanskje særlig på energifronten. Det samarbeidet skal vi bygge videre på for å sikre en stabil og bærekraftig energiutvikling, sier energiminister Terje Aasland.