Nyheter

Støre i samtale med Trudeau

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Jonas Gahr Støre snakket fredag med Canadas statsminister Justin Trudeau. Samtalen dreide seg blant annet om covid-19-pandemien, den spente sikkerhetssituasjonen i og rundt Ukraina og toppmøtet for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

– Det er et felles ansvar å sikre en raskere og likeverdig håndtering av pandemien. Canadas bidrag har vært viktige, og jeg takket for samarbeidet om den globale pandemidugnaden (ACT-A), sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Norge verdsetter det gode samarbeidet med Canada, og samarbeidet i Nato. 

– Vi deler bekymringen for russisk styrkeoppbygging mot Ukraina og støtter det diplomatiske arbeidet som pågår for å unngå at det kommer til en militær konflikt. Jeg delte norske erfaringer med naboskapet med Russland. Vi er enige om at det må være et tett samarbeid i Nato om sikkerhetspolitiske spørsmål, sier Støre.

Toppmøtet om inkludering av personer med nedsatt funksjonsevne var også tema i samtalene. Norge, Ghana og International Disability Alliance (IDA) skal sammen være vertskap for toppmøtet 16. – 17. februar 2022.

– Det vil være et betydelig bidrag til arbeidet med å styrke inkluderingen av personer med nedsatt funksjonsevne. Vi må alle gjøre vårt for å sørge for at det blir vellykket, sier Støre.