Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Toppmøte om arbeidslivskriminalitet

- Vi kan ikke akseptere at kriminelle ødelegger for de seriøse aktørene i arbeidslivet, sier statsminister Erna Solberg.

Mandag 26. februar inviterte regjeringen partene til det tredje toppmøtet om arbeidslivskriminalitet. Statsminister Erna Solberg sier bekjempelse av arbeidslivskriminalitet står høyt på regjeringens dagsorden, og at det er viktig at myndighetene og partene i arbeidslivet møtes jevnlig. Formålet med møtet var både å oppsummere resultatene fra arbeidet mot arbeidslivskriminalitet, og ikke minst å drøfte utfordringene norsk arbeidsliv står overfor.

- Arbeidslivet i Norge er preget av ryddige og gode arbeidsforhold. Likevel ser vi at arbeidslivskriminalitet er en utfordring i deler av arbeidslivet. Det kan vi ikke akseptere. Kriminelle aktører utvikler stadig nye metoder for å kunne fortsette sine ulovlige aktiviteter. Det er derfor viktig å bekjempe ulovlig virksomhet med målrettede tiltak og bedre verktøy. Vi må jobbe kontinuerlig for å være i forkant, fastslår Erna Solberg.

Varsler nye tiltak
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie er glad for at partene i arbeidslivet jobber sammen for å sette de useriøse aktørene ut av spill.

- Det var et konstruktivt møte der partene kom med mange nyttige innspill. Mitt klare inntrykk er at de fleste som deltok på møtet er fornøyde med hvordan regjeringen jobber mot arbeidslivskriminalitet. Samtidig har vi alle et felles ønske om å gjøre enda mer og å sette inn nye tiltak, sier Hauglie.

Fra venstre leder av YS, Jorunn Berland, statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen.
Fra venstre leder av YS, Jorunn Berland, statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen. Foto: Astrid Hellwig/YS
Til toppen